Papryka- bogate źródło witaminy C.Jest jednym z tych produktów, które powinniśmy jeść codziennie, zamiennie z np. marchewką lub pomarańczą. oprócz bogatego źródła witaminy C zawiera również witaminę A, która wraz z witaminą C wzmacnia odporność i chroni Twoją skórę przed starzeniem, oraz jest świetnym przeciwutleniaczem.
Składniki :
(ok 6 porcji)
- składniki jak na rosół( włoszczyzna, mięso na którym będziemy gotować rosół lub kostka rosołowa)
- 2 papryki
- 2 cebule
- 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, słodka papryka do smaku
- łyżka oleju
- serek topiony śmietankowy jedno opakowanie ( ok. 100g) lub 3 trójkąty
- Przygotowujemy bulion jak na rosół, można z kostki rosołowej ok. 1,5 l bulionu.
- Smażymy paprykę i cebule razem na łyżce oleju, wlewamy do zupy, Dodajemy ok. 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Na koniec dodajemy serek topiony, kiedy się roztopi wszystko blendujemy.
- Podajemy z makaronem najlepiej smakuje z drobnym makaronem np. kolanka
- Nie należy zagotować zupy !
SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz