Dynia- pomaga w odchudzaniu i leczeniu nadciśnienia.
Jest warzywem niskokalorycznym, które zawiera B-karoteny, witaminy A i
PP. Zawiera również potas, fosfor, wapń oraz witaminy z grupy B. Odkwasza
organizm, co sprzyja odchudzaniu, oraz wzmacnia układ odporności. Dużą
zaletą dyni jest, to że nie traci wartości odżywczych po gotowanie.
Jest warzywem niskokalorycznym, które zawiera B-karoteny, witaminy A i
PP. Zawiera również potas, fosfor, wapń oraz witaminy z grupy B. Odkwasza
organizm, co sprzyja odchudzaniu, oraz wzmacnia układ odporności. Dużą
zaletą dyni jest, to że nie traci wartości odżywczych po gotowanie.
Składniki:
blacha o wymiarach 11x28cm (keksówka)
- 2 szklanki startej na jarzynowej tarce dyni;
- 3 jajka;
- 1 szklanka cukru;
- 0,5 szklanki oleju;
- 3 szklanki mąki pszennej;
- 1 łyżeczka sody;
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika.
Sposób przygotowania:
- Jajka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie powoli dolewamy olej.
- W osobnej misce przesiewamy mąkę z sodą, dosypujemy przyprawę do piernika.
- Dodajemy porcjami do ubitych jaj.
- Na końcu dodajemy dynię, mieszamy łyżką
- . Ciasto pieczemy około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
SMACZNEGO!!!
Korzystałam z tego przepisu
Komentarze
Prześlij komentarz