Parówki- uwielbiane przez dzieci i dorosłych.
Bardzo łatwe w przygotowaniu, jednak powszechnie wiadomo, że nie do końca zdajemy sobie sprawę z czego są zrobione. Na rynko mamy kilka rodzajów parówek, a wszystko co nam potrzebne do szczęścia znajdziemy na opakowaniu dlatego nie bójmy się pytać ile mięsa i jakiego rodzaju znajda się w parówkach, powinno być zawsze ponad 50% danego mięsa np. drobiowego jeśli to są parówki drobiowe itd.
Składniki :
( ok 12 ślimaczków)
- ciasto francuskie 200g
- 5 parówek
- 100 g sera żółtego
- 2-3 łyżeczki ketchupu
- ulubione zioła np. bazylia, tymianek, papryka
Sposób wykonania:
1. Ciasto smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawami.
2 Parówki trzemy na tarce i posypujemy ciasto francuskie, ser żółty również trzemy i posypujemy nasze ciasto
3. Zwijamy w rulon ciasto razem z zawartością, tniemy na ok 3-4 cm paski
4. Blachę wykładamy papierem i układamy na nim nasze ślimaki, piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy na 20 min ciasto.
Korzystałam z tego przepisu
Komentarze
Prześlij komentarz