Składniki :
(6 porcji)
(6 porcji)
- gotowe ciasto francuskie
- 2 piersi z kurczaka
- 200 g pieczarek
- mozzarella
- papryka żółta
- przyprawa do kurczaka
- przyprawa do pizzy lub oregano
- 3 łyżki przecieru pomidorowego.
- 3 łyżki oliwy
- łyżka papryki słodkiej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Ciasto odwijamy i dzielimy na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt nakładamy odrobinę przecieru i posypujemy oregano lub przyprawą do pizzy.
- Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę wkładamy do miski zalewamy 3 łyżkami oliwy dodajemy przyprawę do kurczaka, pieprz oraz słodką paprykę. Odstawiamy
- Pieczarki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Rozgrzewamy patelnie z odrobina oliwy i wrzucamy paprykę po ok 5 min wrzucamy pieczarki i wszystko oprószamy solą. Ściągamy z gazu kiedy pieczarki będą już miękkie.
- Na patelni smażymy kurczaka już bez oliwy.
- Mozzarelle kroimy w paseczki i układamy na nasze francuskie prostokąty, następnie układamy kurczaka, paprykę i pieczarki. Narożniki zawijamy do środka i sklejamy ze sobą. Lekko nacinamy nasze prostokąty.
- Tak przygotowane sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 min.
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz