Piwo- okazuje się doskonałym środkiem poprawiającymodporność i niwelującym bóle stawów.Wszystko to dzięki jęczmieniowi, który polepsza krążenie krwi i aktywizuje oddychanie komórkowe. Aby wydobyć zdrowotne właściwości napoju, należy go podgrzać i dodać przypraw lub miodu.
Składniki:
- 2-3 białe kiełbasy
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- majeranek
- 4 kulki jałowca
- 2 łyżki masła klarowanego
- 2 łyżki musztardy
- butelka piwa
Sposób wykonania:
- Na patelni rozpuścić masło. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Przełożyć na patelnię razem z kiełbasą.
- Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i jałowiec. Poczekać aż cebula się zeszkli a kiełbasa będzie rumiana z obu stron. Wlać piwo i dodać musztardę.
- Wymieszać i zredukować ilość płynu do minimum (ok. 10-15 min).
- Kiełbasę wyjąć i pokroić w plasterki, i wymieszać z powstałym sosem. Dodać majeranek łyżeczkę.
Korzystałam z tego przepisu
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz