Sweet bread- czyli nic innego jak sniadaniowy chleb na słodko. Smak mojego dzieciństwa. Kiedy koleżanka pokazała mi ten przepis w książce kucharskiej z przepisami hiszpańskimi, stwierdziałam, że musze sprawdzić i stwierdzić czy samkuje tak samo lub podobnie do tego który robiła mi mama. Nie pomyliłam sie smak był bardzo podobny-podobny gdyż przepis ten zawiera wino, a mama napewno mi nie podawała tego z winem ;)
Składniki:
( 2-3 porcje)
- 6 kromek chleba
- 2 jajka
- 100 ml wina czerwonego
- olej do smażenia
- cukier
- cynamon
- Chlab kroimy na pół,
- Jajko rozbełtaj w misce,
- wino wlej do innej miski,
- Kolejno maczaj w winie i nastepnie w jajku,
- Smaż na małym ogniu, a nastepnie odsącz z tłuszcz na ręczniku papierowym,
- Przed podaniem posyp cynamonem i cukrem
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz