Święta, święta i po świętach... Tyle ile ryb najedliśmy się podczas świąt Bożego Narodzenia to ja chyba, aż wstyd przyznać, przez cały rok nie zjadła. A tyle w nich dobrego m.in witaminy A i E które działają wygładzająco na nasza skórę dodatkowo zawierają kwasy Omega-3, który również pomaga w utrzymaniu naszej skóry bez zmarszczek, oraz powstrzymuje rozwój komórek nowotworowych.
Składniki:
- 400 g ryby filet np. z mintaja ( jeśli kupujemy mrożonego trzeba zwrócić uwagę na ilość wody)
- 500 g włoszczyzny do zupy ( marchewka, seler, por, pietruszka)
- 2 niewielkie cebule
- 4 łyżki przecieru
- ketchup
- łyżeczka bazylii
- tymianek
- sól, pieprz
- mąka
- przyprawa do ryby
- oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
- Rybę przyprawiamy i obtaczamy w mace, następnie smażymy na oliwie z oliwek z jednej i drugie strony, odstawiamy
- Następnie na tej samej patelni wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i smażymy dodajemy pokrojone w słupki warzywa i dodajemy do cebuli. Wszystko smażymy razem aż się zarumieni. Następnie dodajemy przecier pomidorowy przyprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy ok. 2 łyżki ketchupu i mieszamy na sam koniec dodaje suszonej bazylii i odrobin tymianku wszystko mieszam razem.
- Układamy w naczyniu warstwowo ryba warzywa ok. 3 warstwy.
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz