Przy okazji Wielkanocy dodaje przepis na talerz jajeczny. Tym razem, mam propozycje na jajka z suszonymi pomidorami i jajka przepiórcze z łososiem. Jeśli chodzi o jajka przepiórcze to dobrą informacja jest fakt, że zawierają mniej tłuszczu wiec można je jeść bez obaw o cholesterol i kalorie, a w dodatku ciekawostka jest to, że są silnym afrodyzjakiem.
Składniki:
5 dużych jajek
6-7 sztuk suszonych pomidorów
łyżka majonezu
szczypiorek
łyżeczka musztardy
sól pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki.
2. Żółtka wydłubać dodać majonez i musztardę podusić na gładką masę, dodać drobno pokrojone pomidorki i szczypiorek, wszystko wymieszać łyżką.
3. Doprawić solą i pieprzem, ozdobić szczypiorkiem
Składniki:
12 jaj przepiórczych
6 pomidorków koktajlowych
100 g łososia wędzonego
szczypiorek do ozdoby
Sposób wykonania:
1. Jajka gotujemy na twardo, łososia kroimy na mniejsze paseczki, a pomidorki kroimy na połówki.
2. Tak przygotowane składniki nakłuwamy na wykałaczkę i ozdabiamy szczypiorkiem.
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz