Miło mnie zaskoczyła ta sałatka znikła w ciągu jednego dnia, kwaśny posmak granatu dodał jej odrobiny tajemniczości,a ser feta delikatności, całość polana słodkim dressingiem, naprawdę fajne połączeni . Jeśli chodzi o granat to przede wszystkim należy pamiętać że to idealny przeciwutleniacz, którego wart dodawać do swoich dań.
Składniki:
- 1 granat
- mix sałat z roszpunką
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 100 g sera feta
- 1 czerwona cebula
- 1 papryka czerwona lub żółta
- kilka gałązek świeżego tymianku
- winegret: sól, pieprz, 4 łyżki oliwy extra vergine, 3 łyżki miodu, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka octu balsamicznego
Sposób wykonania:
- Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę poszarpać, ułożyć na półmiskach. Pomidorki przekroić na połówki, położyć na sałacie. Posypać pokruszoną fetą, posiekaną cebulką oraz drobno posiekaną paprykę. Wszystko doprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać granatem.
- Wymieszać składniki winegretu i polać po sałatce, posypać listkami tymianku.
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz